aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Bortom internets räckvidd

Publicerad 2017-04-21 18:07:40 i Allmänt, Nepal,

Hej därhemma!
De senaste dagarna har vi befunnit oss bortom kommunikationsvärldens gränser, ute på safaritrekking i Chitwan National Park! Det lilla nät vi hade innan vi gav oss iväg var tyvärr för svagt för att blogga på. Och sorgligt nog var det lika illa när vi kom tillbaka från djungeläventyret idag. Det enda vi kan ta och visa är lite fler bilder från dagarna i Kathmandu:

Vi besökte det gamla palatsområdet Durbar Square
Fina Thakalis(mandala-tavlor) till salu.
Jordbävningen gör sig påmind överallt...
Solnedgång över basarområdet.
Vi besökte den buddhistiska stupan Swayambunath! Kallas även Monkey Temple. Ni kan nog lista ut varför ;)
Solnedgång hemma på takterassen.
Vi gick på en foodtour och provade lokalbornas favoritsnacks!
Vi fick även laga Momos (nepalesiska dumplings) med familjen vi bor hos. Efter lite tröning lyckades vi få till ett par som såg vettiga ut iallafall... totalt gjorde vi säkert 100 stycken. Himla trevlig familjeaktivitet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela