aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Chengdu

Publicerad 2017-04-09 17:32:47 i Allmänt, Kina,

Hallå ännu en gång!

Tänkte visa och berätta lite om vad vi hunnit göra i Chengdu än så länge. Vårt andra besök i denna storstad har visat sig vara 100 gånger roligare än det första. Nu har vi verkligen kunnat upptäcka och njuta av staden!

I fredags kväll träffade vi ett gäng goa människor på vårt hostel. De jobbade som engelskalärare i Kina och var i Chengdu över helgen. Vi hängde med dem ut och hade en rolig kväll på livliga barer och klubbar! Det var närmare morgon än natt när vi kom i säng så att säga ;)

Under lördagen återhämtade vi oss genom att slappa på hostlet innan vi begav oss ut på en guidad tur genom det Sichuanesiska köket! Vid 16.30 mötte vi upp underbara guiden Anita och 3 andra personer. Sen gick vi tillsammans på jakt efter den bästa lokala maten Chengdu har att erbjuda. Vi fick smaka massor av olika, galet goda saker. Och ett par riktigt läbbiga också förstås! Det är ju Kina vi snackar om ;). Allt avslutades med en äkta kinesisk familjemiddag. Vi var väldigt nöjda. Och mätta. VÄLDIGT mätta.


 

Vi startade med en kinesisk av fyllt "pitabröd". Allt var hemgjort och kön till detta lilla krypin gick i princip runt kvarteret. När vi smakat förstod vi varför. HIMMELSKT.
Vi fick prova på flera olika sortes nudlar med väldigt olika såser/toppings. Också VÄLDIGT gott.
Strosade mellan alla olika platser i härlig kvällssol.
Här var det fyllda minipannkakor.
Picklade grönsaker i mängder.
Dumplings i olika variationer.
Linnéa gav sig på grillat kaninhuvud(!!), smaken var faktiskt väldigt god men man kunde inte riktigt skaka av sig känslan av att vara mer zombie än människa när man kom till hjärnan....
Avslutande festmåltid. Det var lite underligt att sitta halvmätt vid bordet och se fat på fat med olika rätter ställas fram. Men vi lyckades proppa i oss en hel del i slutändan!
Hela gänget. Anita (guiden) är bakom kameran.
Äntligen lite ordentligt nattliv också.

Idag, söndag så har vi gjort som kineserna gör och druckit te på en uteservering större delen av eftermiddagen. På kvällen körde vi på samma tema och gick på Sichuanesisk opera. En show med allt ifrån handdockor till eldsprutning till skickliga "ansiktsbyten". Trevligt var det! 


Nu har vi bara 2 dagar kvar innan flyget lyfter mot Nepal på onsdag. Hej så länge!

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-04-09 20:13:47

Ser väldigt gott ut! Ja, det mesta i varjefall.... pussar från blå och vitsippskogen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela