aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Chitwan National Park

Publicerad 2017-04-23 17:29:52 i Allmänt, Nepal,

Hej igen!

Snubblade över ett bra wifi så tänkte ni skulle få se vad vi lyckats hitta på de senaste 5 dagarna i Chitwan.

Chitwan ligger i södra Nepal, bara 3 mil från gränsen till Indien! Där nere är det tropisk värme på 37 grader om dagarna och extremt fuktigt dygnet runt. Vi var totalt utslagna största delen av tiden... Det är åtminstone himla mysigt och vackert däromkring. Massor av småbyar med halmtak på husen, inramade av odlingsfält och betesmarker. Människorna är extremt fattiga från svenska ögon sett, men de har vad de behöver, vilket är fint att se. 

Chitwan National Park ligger söder om denna landsbygd, på andra sidan en grund flod. Det är Nepals största nationalpark och rymmer massor av djur och fåglar. Framför allt kan man få se asiatisk noshörning och, om man har riktig jävla tur, ett par sekunder av en tiger! Vi hade dock inte den turen... trots att vi såg två Giant Hornbills som tydligen ska vara tecken på tursamhet... 

Vi fick dock se en hel drös av mäktiga noshörningar under våra dagar i parken, samt massor av hjortvilt, apor, vildsvin, krokodiler, och ett par väldigt ovanliga fågelarter. Loovis hade även turen att få se 2 sekunder av en läppbjörn som tog till flykten när vi i princip snubblade över grytet den bodde i...

Bildsvärmen kommer här:

För varmt redan innan frukost...
Första dagen åkte vi på fågelskådning av alla saker... Trevlig liten tur med en äldre, kunnig guide vid namn Siam!
Gick även en kvällspromenad med samma guide. Härligt men djuren gömde sig...
... tills en noshörning kom ner till andra sidan floden för att dricka!
Bada skulle han också. Vi flyttade oss snabbt därifrån!
Första dagen av 3-dagars vandringssafari inleddes med en tur i en hemsnickrad, läbbigt smal kanot. Måttligt bekvämt, mäkta fridfullt.
Tigerspår!!
En av de 10-tal noshörningar vi såg. Gyttjebad är livet.
Första nattens boende, ett home-stay i en by mitt ute i vildmarken!
Väggar av lera och tak av halm.
Frukostvyn gick inte av för hackor...
Besökte ett avelscenter för en mycket hotad krokodilart.
Väntade på tigern som aldrig kom... attans!
Men vi såg massor av fina langurer.
Ännu fler noshörningar!!
Den 3:e och sista dagen bjöd vår ena guide, Som, in oss till sitt hem på lunch innan vi åkte tillbaka till boendet. Hemtrevligt, mysigt och fantastisk mat! Dessa människor är så oerhört generösa.
Som och hans fru i deras "finmiddagsrum" som han kallade det!
Vi och våra underbara guider Som och Raj, som tog oss helskinnade genom 3 svettiga, härliga dagar i bushen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela