aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Ett berg och en gigantisk buddha

Publicerad 2017-04-08 16:54:00 i Allmänt,

Hallå därhemma, eller vart ni nu är!

Sedan vi sist skrev (egentligen är det mest Linnéa som skriver men Loovis har den mycket viktiga rollen som ordrådgivare och mental stödperson när jag får utbrott på bloggsidan) har vi hunnit spendera en hel dag på berget Qingchengshan, åka vidare till Chengdu samt göra ett besök vid världens största stenbuddha. 

Vi gjorde även ett besök på ytterligare ett pandacenter på onsdagseftermiddagen! Det var en nybyggd, jäääättefin anläggning med bara några få pandor än så länge, så väldigt få turister kommer dit. Vi gick runt och myste! Så småningom ska den anläggningen användas för att "träna" pandor på ett liv i det vilda, för att förhoppningsvis kunna släppa ut dem i det fria i framtiden. Hoppas hoppas!

I torsdags blev det som sagt en hel dag på det dimmiga, grönskande Qingchengshan. Vi gick genom uråldrig skog och gamla taoistiska tempel som såg ut att vara hämtat ur en sagobok: 

Helt sjukt fridfullt!

Igår anlände vi tidigt till Chengdu där vi nu ska bo fram tills på onsdag, då vi åker mot Nepal!
Vi hann som sagt ta en dagsutflykt till Leshan och se världens största buddha i sten. Uthuggen ur klippan vid floden sitter den ca 70 m hög! Imponerande syn och mysiga omgivningar, men vi orkade inte köa i 2 timmar för att gå ner till botten så vi fick bara se överkroppen... haha! 

Nu väntar roliga dagar i Chengdu. Vi hörs!

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-04-08 17:31:24

Herregud vad fint! Loovis Linnea! Love you!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela