aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Jiuzhaigou

Publicerad 2017-04-02 03:37:24 i Allmänt, Kina,

Mooorrn på er! 

Klockan är 08:40 här i kinaland och vi ligger och lyssnar på vad som låter som ett rivningsarbete av vårt hotellrum som startade här utanför för 20 minuter sedan och som hindrade vår tänkta sovmorgon...

Nåväl!
Igår spenderade vi en hel dag i Jiuzhaigou National Park, och vi är överrens om att det faktiskt var värt mödan att ta sig hit. Trots att vi trängdes med det största antal turister vi sett under resan. Området består av 3 dalgångar av i princip orörd naturmiljö och är mest känt för sina dussintals kristallklara sjöar och vattendrag som flödar genom hela parken i olika nivåer och går i onaturligt starka färger av blått, turkost och grönt. 

Entrén till parken kan liknas vid Disney World eller vilken annan stor nöjespark som helst, en himla absurd syn! Väl inne på området går det bussar mellan alla stora "attraktioner" som kineserna trycker sig in i på liv och död. Vid varje stopp rusar de sen ut och flockas vid den närmsta änden av sjön, tar ungefär 1500 bilder med sin selfie-stick, sedan blir det upplopp tillbaka till bussen igen och vidare till nästa stopp.

Det positiva med allt det här är att de vackra gångvägarna som löper längs andra sidan av sjöarna och som länkar samman många av dem blir väldigt fridfulla och härliga att gå på, eftersom kineser helst rör på sig så lite som möjligt. Därför så blev vår dag en trevlig historia trots tusentals galna turister i parken!

Låt er förundras över bilderna:

Morgonsolen tittade fram över bergen och värmde fort upp den 5-gradiga morgonen.
Panda Lake. Helt galna nyansskiftningar från ena änden till den andra!
"Arrow Bamboo Falls" var ingen otrevlig syn.
Five Flower Lake.
Vattenflödet mellan sjöarna är väldigt speciellt då det liksom rinner igenom hela landskapet snarare än samlar sig i 2-3 vattendrag!
Pearl Waterfalls
Long Lake. Den största sjön och även den högst belägna på 3100m. Täckt av tunn is!
Sagolandskap.

På kvällen gick vi på en show om tibetansk kultur, den var förvånansvärt välgjord och underhållande. Ljudet var det dock INTE. Höll för öronen halva föreställningen ungefär... Sen mumsade vi i oss en dyr tibetansk middag på ytterligare ett ställe som hostelägarna rekommenderade. "Dyr" i detta fallet betyder 55kr/person, hehe! Värt det trippla enligt oss.

Vi fick en varsin souvenir av en av servitörerna när vi lämnade restaurangen. Överlyckliga. Ha det bra med er!

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-04-02 20:09:40

Vilka spännande grejer! I Love you! Tack Linnea för att du skriver så bra på bloggen!

Postat av: Hanna m

Publicerad 2017-04-02 22:40:16

Så fantastiskt vackert😍 kul o se!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela