aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Kulturchock

Publicerad 2017-03-03 18:16:39 i Allmänt, Kina,

Hallå där!
 
Klockan är 23:45 den 3/3 hä borta i öst, och vi har haft ett par minst sagt galna dagar sedan det där blogginlägget på Heathrow...
     Till att börja med så blev flyget till Hong Kong försenat så pass mycket att vi som skulle byta plan till Guilin blev "uppsamlade" av personal på Hong Kongs flygplats och sedan fick SPRINGA genom alla prioritets-köer på hela flygplatsen för att hinna till flyget i tid. Något av en pärs må vi säga :) Vi lyckades dock hinna med flyget och det gick väldigt smidigt att sedan ta bussen från Guilin till Yangshuo! Efter lite hjälp från två lokala tjejer som ringde till vår Hostel-värd och bad honom möta upp oss kom vi även till slut till vårt boende: Lazy People's Hostel.
När vi checkat in väskorna och duschat bort flygplansdammet erbjöd sig denne underbart trevliga värd, som för övrigt heter Jerry, att skjutsa oss till centrum på sin moped så vi kunde få i oss lite kvällsmat. Det här händer bara i Kina tänkte vi och klämde ihop oss på sätet (mammorna kan vara lugna, han körde väldigt lugnt). 
Inne i ett väldigt livligt centrum pekade vi sen till oss en väl godkänd kvällsmat!
 
Idag (fredag) vaknade vi klockan 14:30 och ångrade direkt att vi inte ställt någon väckarklocka... Men vi fick en fantastiskt härlig eftermiddag. Jerry rekommenderade ett berg som kallades "TV-tower" med fantastisk utsikt över omgivningen och sockertoppsbergen. Han skrev en lapp till oss på kinesiska som vi kunde visa lokalbefolkningen och så pekade de oss i rätt riktning. Väl på toppen fick vi en otrolig utsikt! Där mötte vi även 4 härliga personer som vi senare spenderade kvällen med: Linda från Sverige, José från Mexico, Tanya från Schweiz och Christina från Kanada! Vi gjorde sällskap ner från berget, åt en äkta kinesisk middag och tog en kvällspromenad runt stan. Vi var sjukt glada över att ha träffat ytterligare några som pratar Engelska! Än så länge är det bara dem, Jerry och en kinesisk Kille.... 
 
Som ni förstår så upplever vi en gigantisk kulturchock för tillfället och tar varje dag som den kommer. Imorgon ska vi hyra cyklar tillsammans med Linda och bege oss ut på landsbygden, vi hoppas på en riktigt bra dag!
 
Några bilder från dagarna: 
 
Inflygning mot Guilin och en första titt på Sockertoppsbergen!
 
 
 
I Kina kallas man inte för turist, utan "Alien", vilket vi tyckte var roligt.
 
 
Här pekade vi till oss en mycket god nudelrätt!
 
 
 
Från idag, fredag: 
 
 
Utsikten var 1000 gånger vackrare i verkligheten!
 
 
En kinesisk kille ställde upp på att fota!
 
 
 
 
Loovis, Linnéa, Tanya, Christina och Linda! José är bakom kameran ;)
 
 
 
Middag! Vi gjorde som kineserna och beställde in massor av rätter som sedan alla plockade ifrån. Bland annat anka, tofu, grönsaker och den lokala specialiteten "beer fish" - ölmarinerad fisk. Allt var jättegott!
 
Godnatt!
 
 

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2017-03-03 21:12:50

HAHAHHA!!!! Aliens!!! Roligaste idag!! Kan dock inte se de sista bilderna..... Hoppas utomjordingarna får en bra dag :)

Postat av: Pelle

Publicerad 2017-03-03 21:33:26

Gott jobbat tjejer!!
Hur kul som helst att se er ta för sig!
Ni är grymma!!! :-)

Postat av: Susanne

Publicerad 2017-03-04 07:45:50

Helt underbara första dagar, våra goa ailiens!! 😊✈️👍❤❤ Ha det bäst o upplev massor! Kramar från oss! 😘💕

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela