aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Kunming, del 2

Publicerad 2017-03-19 01:19:14 i Allmänt, Kina,

Heeejhej hemskt mycket hej!

Ber om ursäkt för den långa frånvaron här men vi har haft bedrövlig internetårkomst och fullspäckade dagar, så att blogga har inte prioriterats... Men för er som börjat undra så lever vi och frodas!

Utlovade en beskrivning av vår sista heldag i Kunming, så vi börjar med den. I tisdags (14/3) så tog vi en utflykt till Western Hills, ett bergigt skogsområde längs nordvästra delen av Dianchi-sjön (Kunming ligger längs med nordöstra sidan av denna gigantiska sjö). Vårt mål med dagen var att gå upp till Longmen, ett Taoistiskt komplex av små tempel, paviljonger och andra monument som är uthuggna ur klippväggarna 300 meter ovanför sjön. Kronan på verket är en vacker, helig valvbåge vid namn Dragon Gate. Allt är sammanlänkat via smala stengångar och tunnlar som även de är huggna direkt ur berget. Resultatet blir en hejdundrandes utsikt och massor av pirr i magen ;) Bilderna får säga sitt:


Startade dagen med gammal hederlig havregrynsgröt!
Längs med den 6,4km långa vandringen mot Dragon gate passerade vi först Huating Temple. Ett buddhistiskt tempel med den vackraste innergård vi sett, i full blom!
Lite högre upp passerade vi Taihua Temple, som är mycket äldre och där naturen smygit sig på bland byggnaderna. Här stannade vi för lite svenska fika ;)
Vi börjar närma oss Dragon Gate!
Blir ni lika tagna av utsikten som vi var? Stannade var tionde meter och stirrade!
Här var det trevligt att gå :)
Knappast anpassade för människor över 1,50...
Den avslutande vägen till Dragon Gate. Helt obeskrivligt vackert.
Vid Dragon Gate tog alla kineser bilder på sig själva när de rörde en speciell sten på valvbågen. Linnéa lyckades fånga Loovis måttligt engagerade "klapp" innan vi började gå ner ;)
Här var vi ordentligt nöjda med dagen vill vi lova!

Kommentarer

Postat av: Susanne

Publicerad 2017-03-19 10:16:14

Hej tjejer!
Vad vackert där är!! :)
Fantastiskt fina foton! Ha det bäst nu i Lijiang! Puss o kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela