aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Lijiang, del 1

Publicerad 2017-03-21 16:14:11 i Allmänt, Kina,

Här i Lijiang bestämde vi oss för att stanna i 5 nätter så vi har hunnit göra ganska mycket. Vi tog tåget från Dali på lördagseftermiddagen, efter att ha köpt på oss lite mer varma kläder och tagit en välbehövlig 45-minuters massage för 65kr. Framme i Dali hade vårt boende ordnat skjuts från stationen, så vi möttes upp av en söt, rultig liten man med tibetanskt utseende och badtofflor på fötterna i 15 graders värme, himla lyxigt! 

På kvällen gick vi ut och käkade samt tog en Irish Coffee på en irländsk pub vi hittade. Därinne var det mest "bofasta utlänningar", (europeer som flyttat till kina) och vi fick massor av bra tips från dem om vad vi skulle göra i Lijiang!

Vår söndag (19/3) blev en mysig strosdag som såg ut såhär:

Genom hela stan porlar små kanaler, på vissa platser blir det nästan lite venedig-känsla...
Varannan byggnad är i princip ett hotell/gästhus. Vi har trängts med mycket turister här trots lågsäsong!
"Black Dragon Pool". Det berömda berget "Jade Dragon Snow Mountain" gömde sig dock bakom molnen när vi var här...
Prövade "Gong Bao Chicken", den fick helt klart godkänt.
Tillbaka på den irländska puben! Vi tog en öl tillsammans med en rolig kille från Kanada, diskuterade utbildning och kinesernas totala avsaknad av allmänt hyfs. Loovis skaffade fler nya vänner...

På måndagen hyrde vi återigen cyklar och begav oss till Baisha, en lugn liten by utanför Lijiang tillhörande minoritetsfolket Naxi. Det är det enda folkslaget i världen som fortfarande använder hieroglyfer (skriftspråk med bilder). De är även mycket duktiga på musik och broderi! 

Vår nya favoritfrukost: Dumplingomelett!
Påväg mot Baisha.
Fick vackra vyer över Jade Dragon Snow Mountain.
Som vi var tvungna att tramsa bort...
Vi besökte "Baisha Institute of Embrodery", där några få "sanna" mästare lär ut Naxifolkets silkesbrodyrteknik för att bevara kunskapen. En jättetrevlig guide som pratade engelska visade oss runt i byggnaden och vi fick se helt otroliga brodyrer gjorda av både studenter, lärare och mästare. Mästarnas verk var helt ofattbara! Tyvärr fick vi inte fota utställningen... men den här lotusblomman var en av lärarnas pågående arbete!
Vi gick därifrån med massor av ny kunskap och varsitt broderat bokmärke! Hehe...

Idag (tisdag) har vi varit iväg heela dagen på en riktigt minnesvärd upplevelse. Mer om det kommer de närmsta dagarna. Puss och kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela