aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Shika Mountain med mera!

Publicerad 2017-03-31 18:00:27 i Allmänt, Kina,

Halli hallå!


Hoppas ni mår bra därhemma i landet lagom, himla kul att ni orkar klicka in här och läsa om två yra scouter i Kina. 

Sedan vårt senaste inlägg så har vi hunnit resa en ganska lång bit. Vi lämnade Shangri-La i tisdags kväll, efter en fantastisk dag uppe på toppen av 4500 m höga Shika Mountain, ett berg som anses mycket heligt inom buddhismen. Vi hade vackert väder och kanske 15-20 andra turister på toppen när vi var där vid 12-tiden. När vi sen hoppade på linbanan för att ta oss ner igen så var det helt proppfullt i alla kabinerna påväg upp, och en låååång kö nere vid starten. Vi var väldigt belåtna över vår planering kan man ju säga!
Här kommer några av alla fina bilder:

Redan nere vid entrén vid foten av berget vajade massor av böneflaggor i vinden.
Påväg upp i linbanan. Himla långsam jämfört med dem i Europa...
På toppen kunde man gå en liten runda och få helt sjuk utsikt åt alla håll. Böneflaggor precis överallt!
I horisonten kunde vi se Haba Mountain, som utgör ena sidan av Tiger Leaping Gorge, där vi varit bara 4 dagar innan!
En riktigt, riktigt bra avslutning på våra dagar i Shangri-La.

På kvällen flög vi till Chengdu på smidiga 1,5 timme, där vi spenderade 2 lugna dagar. Vi hade ingen aning om hur vi skulle spendera våra sista 2 veckor här i Kina så mycket tid gick åt till att försöka få till en logisk, preliminär plan. Chengdu som stad är väldigt stor (12miljoner) och modern, men lite opersonlig enligt oss. Vi har faktiskt inga bilder att visa därifrån för vi glömde helt enkelt bort att fota... haha! Vi kommer dock tillbaka hit för att ta föyget mot Nepal om ett par veckor så nån bild får vi väl försöka ta....


Idag (fredag) har vi spenderat 10 timmar på en buss upp till Jiuzhaigou, ett nationalparksområde som är väldigt känt i Kina för sin ovanliga och vackra natur. Vi hoppas på en bra dag här imorgon! 

Landskapet häromkring är fantastiskt orört, en ovanlig syn i Kina! De första 8 timmarna av resan var det mest byggarbeten och andra fula avtryck efter människans framfart...
Våra hostel-värdar är jättegoa och tipsade oss om en restaurang där vi åt en himla smarrig middag.
Hälsningar från två mätta och nöjda blekingebor!

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-03-31 20:19:06

Pussar och kramar i massor!

Postat av: Uffe

Publicerad 2017-04-01 15:51:21

Fina bilder igen, vi ser fram emot fler. "Take care".

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela