aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Tiger Leaping Gorge, del 1

Publicerad 2017-03-24 16:40:54 i Allmänt, Kina,

De senaste två dagarna har vi spenderat i en av världens djupaste raviner på en av de högst rankade vandringslederna i hela Asien. Vi kan tyvärr inte beskriva det tillräckligt bra med ord, och bilderna kommer aldrig kunna göra upplevelsen rättvisa. Men vi är så satans lyckliga och stolta över att ha fått göra den här vandringen, så vi måste ju berätta för omvärlden!


Lite info om Tiger Leaping Gorge:
Det är som sagt en ravin som går mellan Haba Mountain (5300 m.ö.h.) och Jade Dragon Mountain (5500 m.ö.h.) och som "gröpts ur" av Yangtze-floden, som forsar lååångt nedanför på blygsamma 1800 meters höjd. Det är alltså ca 3,7 km mellan floden och bergstopparna!

Man kan uppleva de ofattbara vyer som ravinen erbjuder på två sätt. Antingen genom att vandra 22 km långa "High Trail" längs med bergssidan, eller göra som kineserna och åka 2 timmar med turistbuss till en utsiktsplattform vid floden. Inget svårt val för våran del!

Vandringen startar på 1900m men håller en medelhöjd på ungefär 2300 m. Den högsta punkten är på 2670m! Som ni säkert kan lista ut så finns det ett par riktigt tuffa stigningar att ta sig an. Vi var dock inte särskilt oroliga över detta, bara extremt taggade eftersom det här är en av anledningarna till att vi åkte till Kina över huvud taget. Vi blev inte besvikna, vi blev överväldigade! Här kommer några bilder från sista dagen i Lijiang samt första halvan av trekken:
I onsdags kom det vackra vädret, fantastisk timing. Vi tog en "strosdag" för att ladda upp inför vandringen och gick bort till Black Dragon Pool ännu en gång för lite fina bilder!
På kvällen blev det en rejäl västerländsk middag med fin utsikt. Viktigt att fylla energidepåerna ordentligt ;)
Vi lämnade Lijiang vid 07:30 och startade vandringen 2,5 timme senare. Vi tyckte vyerna var oslagbara redan efter 30 minuters gång, innan vi ens kommit på den "riktiga" leden...
Så småningom kom första monsterstigningen. De snötäckta topparna av Jade Mountain höll dock motivationen på topp och snart nog återgick stigen till en vanlig enkel uppförsbacke. Hehe!
Loovis har hamnat mitt i en tavla.
Lagom till lunchtid bredde Nuoyu village ut sig längs med berget där vi pausade för lite käk.
Efter Nuoyu kom vi till ledens tuffaste parti: "The 28 Bends" där stigen slingrar sig i till synes ändlöst många serpentiner upp till den högsta punkten på 2670m. Linnéa uttrycker känslan när vi tagit oss upp!
Under eftermiddagen höll stigen en jämnare höjd och vi kunde gå och njuta längs bergssidan i 3,5 timmar innan vi kom fram till "Half Way Guesthouse" där vi bestämt oss för att spendera natten. Här träffade vi i princip alla de andra personerna vi sett på leden under dagen och vi hade en trevlig kväll med dem innan vi slocknade vid 10-tiden. Lite sorgsna över att halva färden redan var över!

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-03-24 20:03:33

Ni är helt otroliga!! Jag kan inte fatta hur ni lyckats leta upp alla dessa fantastiska platser! Urstarka tjejer! Love you

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela