aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Halvtid

Publicerad 2019-10-08 18:17:00 i Allmänt,

Igår hade jag jobbat på Reserva Playa Tortuga i 3 veckor. Halva tiden. Hej vad det går! 
Vecka nr 3 har varit händelserik med många nya volontärer, ett par sorgliga avsked och massor av roliga aktiviteter!
 
 
Ett stort sköldpaddssläpp! Centret meddelade via sin facebook-sida att vi skulle släppa ut sköldpaddor och massor av folk dök upp för att titta på. 
 
 
En lyckad kväll på floden! Här en kajmanbebis som ska mätas och vägas innan den släpps tillbaka i vattnet.
 
 
Lyckades få syn på en Kinkajou! Nattaktiva, lurviga små krabater som lever i trädtopparna. Den här råkade klättra ut på för svaga grenar och ramlade ner mitt framför näsan på oss. Men den försvann snabbt tillbaka in i skogen!
 
 
Ser oräkneliga mängder fjärilar varje dag, i olika färg och form!
 
 
 
En ledig eftermiddag tog vi bussen till Uvita och vattenfallet Cascada Verde. Perfekt plats för hopp och lek!
 
 
Här är mitt lilla krypin på centret! En bekväm säng, en fläkt, en stol och massor av krokar att hänga fuktiga kläder på. Vad mer kan man begära??
 
 
 
I fredags åkte jag och två volontärer som heter Kirstin och Sheryl och tog en drömlik ridtur längs stranden Playa Hermosa, ca 15 minuter bort. Med västern-sadlar, bettlösa träns och skateboardhjälmar galopperade vi längs vattenbrynet i ren njutning!
 
 
 
 
 
Helgen avslutades också på ett underbart sätt, med en heldag i nationalparken Manuel Antonio. Men det får bli ett eget inlägg senare i veckan.
 
Ta hand om er till vi hörs igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela