aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka Följt av naturvårdsarbete i Costa Rica.

Att vandra i Himalaya

Publicerad 2017-04-30 12:10:19 i Allmänt, Nepal,

... har visat sig vara en lång rad av fantastiska upplevelser, vackra bergsbyar, oslagbara vyer, härliga personmöten och EXTREMA upp/nerförsbackar som tillsammans resulterar i att ingen vandringsdag blir den andra lik, och inte heller som man planerat. 


Just nu befinner vi oss i Jinhu, en liten by om sådär 15 hus på en bergssluttning nedanför topparna Annapurna South och Machapuchare. Vi har haft 6 fantastiska dagar längs lederna i Annapurna och imorgon går vi den sista sträckan innan bussen tar oss tillbaka till Pokhara. Planen att vandra upp till Annapurna Base Camp fick vi tyvärr ändra på efter att nerförsbackarna från dag 3 och 4 massakerat Linnéas omedgörliga knän lite för hårt. Vääldigt surt. Fast det hade varit ganska surt att vara fast uppe på 4000m med söndriga knän också. Pest eller kolera helt enkelt! 

Istället så stannar vi en extra dag här i Jinhu, där det finns varma källor som man kan skölja bort alla sina krämpor i. Inte helt fel det heller!
Jag ska försöka lägga upp massor av bilder och lite historier om dagarna när vi är tillbaka i Pokhara.
 Kram från oss!

Om

Min profilbild

En dokumentation av en 23-årig Biologistudents volontärarbete på Reserva Playa Tortuga i Ojochal, Costa Rica. Ett center för naturvård och biologisk forskning som arbetar med havssköldpaddor, reptiler, fåglar, fjärilar, däggdjur, grodor - allt ni kan tänka er finnas i världens mest artrika land! Innan dess: två 20-åriga tjejer som i Mars 2017 begav sig av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka.Som bloggnamnet antyder utforskade vi massor av platser till fots. Allt från endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela