aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Att vandra i Himalaya

Publicerad 2017-04-30 12:10:19 i Allmänt, Nepal,

... har visat sig vara en lång rad av fantastiska upplevelser, vackra bergsbyar, oslagbara vyer, härliga personmöten och EXTREMA upp/nerförsbackar som tillsammans resulterar i att ingen vandringsdag blir den andra lik, och inte heller som man planerat. 


Just nu befinner vi oss i Jinhu, en liten by om sådär 15 hus på en bergssluttning nedanför topparna Annapurna South och Machapuchare. Vi har haft 6 fantastiska dagar längs lederna i Annapurna och imorgon går vi den sista sträckan innan bussen tar oss tillbaka till Pokhara. Planen att vandra upp till Annapurna Base Camp fick vi tyvärr ändra på efter att nerförsbackarna från dag 3 och 4 massakerat Linnéas omedgörliga knän lite för hårt. Vääldigt surt. Fast det hade varit ganska surt att vara fast uppe på 4000m med söndriga knän också. Pest eller kolera helt enkelt! 

Istället så stannar vi en extra dag här i Jinhu, där det finns varma källor som man kan skölja bort alla sina krämpor i. Inte helt fel det heller!
Jag ska försöka lägga upp massor av bilder och lite historier om dagarna när vi är tillbaka i Pokhara.
 Kram från oss!

Uppladdning i Pokhara

Publicerad 2017-04-24 07:27:22 i Allmänt, Nepal,

Just nu laddar och planerar vi för fullt inför vårt huvudsyfte här i Nepal: En trek i Himalaya! Vi lämnade Chitwan i lördags och anlände till Pokhara, en avslappnad (och väldigt ren!) stad omgiven av berg och vackra Phewasjön. Pokhara är utgångspunkten för det mest popurlära trekkingområdet i hela Nepal: Annapurna. Imorgon beger vi oss mot detta område för att starta en 10 dagar lång trek omgivna av några av världens högsta toppar! Målet är Annapurna Base Camp på 4100 meters höjd. Chansen att det finns tillgång till bra nätverk, eller nät alls för den delen, är väldigt liten som ni kanske kan förstå. Så det blir nog ganska tyst på bloggen tills vi kommer tillbaka! Men DÅ finns det mycket att berätta om vill jag lova. 

Vi fick egen balkong på vårt hostel här i Pokhara. Inte illa!
Det har blivit mycket häng på caféerna längs med sjön.
Och mys restaurangbesök.
Vandringsplanering!

Chitwan National Park

Publicerad 2017-04-23 17:29:52 i Allmänt, Nepal,

Hej igen!

Snubblade över ett bra wifi så tänkte ni skulle få se vad vi lyckats hitta på de senaste 5 dagarna i Chitwan.

Chitwan ligger i södra Nepal, bara 3 mil från gränsen till Indien! Där nere är det tropisk värme på 37 grader om dagarna och extremt fuktigt dygnet runt. Vi var totalt utslagna största delen av tiden... Det är åtminstone himla mysigt och vackert däromkring. Massor av småbyar med halmtak på husen, inramade av odlingsfält och betesmarker. Människorna är extremt fattiga från svenska ögon sett, men de har vad de behöver, vilket är fint att se. 

Chitwan National Park ligger söder om denna landsbygd, på andra sidan en grund flod. Det är Nepals största nationalpark och rymmer massor av djur och fåglar. Framför allt kan man få se asiatisk noshörning och, om man har riktig jävla tur, ett par sekunder av en tiger! Vi hade dock inte den turen... trots att vi såg två Giant Hornbills som tydligen ska vara tecken på tursamhet... 

Vi fick dock se en hel drös av mäktiga noshörningar under våra dagar i parken, samt massor av hjortvilt, apor, vildsvin, krokodiler, och ett par väldigt ovanliga fågelarter. Loovis hade även turen att få se 2 sekunder av en läppbjörn som tog till flykten när vi i princip snubblade över grytet den bodde i...

Bildsvärmen kommer här:

För varmt redan innan frukost...
Första dagen åkte vi på fågelskådning av alla saker... Trevlig liten tur med en äldre, kunnig guide vid namn Siam!
Gick även en kvällspromenad med samma guide. Härligt men djuren gömde sig...
... tills en noshörning kom ner till andra sidan floden för att dricka!
Bada skulle han också. Vi flyttade oss snabbt därifrån!
Första dagen av 3-dagars vandringssafari inleddes med en tur i en hemsnickrad, läbbigt smal kanot. Måttligt bekvämt, mäkta fridfullt.
Tigerspår!!
En av de 10-tal noshörningar vi såg. Gyttjebad är livet.
Första nattens boende, ett home-stay i en by mitt ute i vildmarken!
Väggar av lera och tak av halm.
Frukostvyn gick inte av för hackor...
Besökte ett avelscenter för en mycket hotad krokodilart.
Väntade på tigern som aldrig kom... attans!
Men vi såg massor av fina langurer.
Ännu fler noshörningar!!
Den 3:e och sista dagen bjöd vår ena guide, Som, in oss till sitt hem på lunch innan vi åkte tillbaka till boendet. Hemtrevligt, mysigt och fantastisk mat! Dessa människor är så oerhört generösa.
Som och hans fru i deras "finmiddagsrum" som han kallade det!
Vi och våra underbara guider Som och Raj, som tog oss helskinnade genom 3 svettiga, härliga dagar i bushen!

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela