aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Livstecken

Publicerad 2017-04-15 07:43:38 i Allmänt, Kina,

Ja, vi lever och mår fina fisken!

Har bytt omgivning totalt från modern kinesisk storstad till livliga, trånga kaosartade gator i Kathmandu, Nepal! Och vi älskar det. Vi har kastats in i vardagslivet hos en härlig familj som driver ett homestay-boende. Men det får ni veta mer om senare.
Tänkte bara slänga upp lite bilder från våra sista dagar i Kina, sen ska vi utforska Kathmandu!

I måndags botade vi den lilla snutten av hemlängtan som då och då dyker upp i kroppen genom att åka till Ikea. 3 gånger på samma dag. Hehe.  Vi varvade svenska måltider med shopping kan man säga.


Startade med att åka inom Ikea för att äta frulle. Ägg, bacon, frallor, frukt, gott kaffe och KANELBULLE!
Sedan åkte vi vidare 2 stationer på tunnelbanan för att besöka byggnaden med världens största golvyta, Global Center! (Påväg dit gick vi genom blommande parkområden)
Global Center. Lite överdrivet stor faktiskt.
Vill man inte shoppa i Global Center så kan man gå och besöka deras alldeles egna inomhus-resort.
Komplett med badstrand, strandpromenad, restauranger, vattenland och en stor tv-skärm där man kan njuta av solnedgången på kvällarna!
Efter en energikrävande förmiddag var vi sen tilöbaka på Ikea för att äta lunch. Kallrökt lax till förrätt, köttbullar till huvudrätt och mandeltårta till efterrätt. Det ni!
Tog en sväng i välkända kvarter inne på Ikea och hämtade inspiration inför höstens eventuella studier... Sen blev det körv och inköp av svenskt lösgodis och choklad innan hemfärd.

I tisdags begav vi oss till det stora Pandacentret i Chengdu för att spendera sista dagen med pandorna. En jättefin anläggning med massor av gosiga björnar som verkade njuta av det småregninga vädret.

Bästa möjliga avslut på 6 ofattbara (i alla bemärkelser av ordet) veckor. Det kommer ta ett bra tag att smälta allt vi varit med om i Kina. Men det får vi vänta med till senare för nu är det dags att bli överväldigade av Nepal!


Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela