aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Cykeltur på vischan

Publicerad 2017-03-04 18:10:00 i Allmänt, Kina,

Hej på er!
 
Vi har haft en galet bra lördag. Den har innehållit allt från extremt skumma måltider, till overkligt vackra landskap, till sjukt jobbiga uppförsbackar och sist men inte minst: en äkta svensk FIKA! Vi berättar i bilder:
 
 
 
Vi började dagen med att köpa frulle från en liten vagn på ett gathörn, den var väldigt skum och inte särskilt god, men vad gör man :) Den kostade iallafall bara 7kr/stycket! 
 
Efter frukost så hyrde vi oss ett par cyklar (mycket fina barncyklar med gul plastkorg) och gav oss ut på äventyr på landsbygden! Vi var iväg hela dagen och hann med bland annat:
 
 
 
Kämpa oss uppför alldeles för många backar bland kullarna norr om Yangshuo där man odlar Te och Frukt så långt ögat når. Svettigt är bara förnamnet!
 
 
 
 
 
Vi hamnade i en extremt OTURISTISK stad vid namn Baisha där det var helgmarknad i full gång. Färsk frukt och grönt som såg väldigt aptitligt ut, till skillnad från det färsk-styckade köttet... Doftade inte rosor i den delen av marknaden precis... 
 
 
 
Vi besökte Yulong River Bridge där det fanns lite fler turister. Vi struntade i båtturen och satte oss istället nedanför bron och fikade på kaffe och oreos. Definitivt ett bra beslut!
 
 
 
Efter fikapausen cyklade vi sen rätt ut i landsbygden längs med Yulong River omgivna av sockertoppsberg och odlingsmark. Dessa omgivningar är helt ofattbara och går inte att få nog av!
 
 
Ikväll gick vi ut och åt tillsammans med Linda, som tyvärr inte kunde följa med på cykelturen. Efter middagen hittade vi en mysig bar med balkong ut över en av kanalerna i Yangshuo! 
 
 
Godnatt!

Kommentarer

Postat av: Pelle

Publicerad 2017-03-05 09:23:52

Vad ni ligger i :-)
Det går inte att se bilderna. Vill gärna se dom är ju spännande ;-)

Postat av: Uffe

Publicerad 2017-03-06 18:12:34

Häftigt ! Fantastisk landskap !
De där lamporna kan jag tänka mej till inredning på nästa kräftskiva...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela