aventyrtillfots.blogg.se

En resa genom Kina, Nepal och Sri Lanka

Sanjiang & Chengyang

Publicerad 2017-03-11 18:21:46 i Allmänt,

Tjenamors på er!
 
Här kommer en bildbomb på lite av det som hänt sen sist vi skrev. Vi lämnade Dazhai i ösregn på torsdagen (9/3) och var efter ca 3 timmar med buss framme i Sanjiang där vi bokat två nätter. Hotellet var ren lyx då vi för första gången hade fullt fungerande värme på rummet. Med andra ord: bort med understället och fram med sidenpyjamasen!
 
I fredags kollade vi in Sanjiang en stund innan vi tog en proppfull liten lokalbuss ut till Chengyang, ett område med flertalet Dong-byar. Dong-folket är ett minoritetsfolk känt för sitt trähantverk, och i Chengyang finns en "Vind och Regn-bro" som är särskilt känd. Vi låter bilderna tala:
 
 
Sanjiang Drum Tower. Såna här byggnader finns oftast i centrum av Dong-byar, och alltså även i Sanjiang.
 
Vi snubblade över ett mysigt buddhistiskt tempel mitt emot Sanjiang Drum Tower.
 
 
Den kända bron är det första man möts av när man kommer till Chengyang! Sägs vara byggd utan en enda metallspik... Vi kontrollerade aldrig om så var fallet...
 
 
Fridfulla små byar länkade av massor av broar. Det var knappt några turister här heller så vi kunde strosa runt obehindrat bland lokalborna som skötte sina vardagssysslor. Galet mysigt!
 
 
En stor del av fälten kring byarna bestod av teodlingar.
 
 
Vi är osäkra på om dessa sädesbuntar var menat för hönorna, men de verkade iallafall inte klaga!
 
 
 
Vi avslutade vår lilla utflykt med att gå upp till en utsiktsplats där man såg hela området från ovan. Ser det inte härligt ut?? Folket verkade nöjda i sitt lilla traditionella samhälle iallafall!
 
 
Tillbaka i Sanjiang hittade vi världens största päron på marknaden :)
 
Och så avnjöt vi en himmelsk streetfood-middag. Passade på att utöka det kinesiska vokabuläret med "haochi ji le" som betyder "det var utsökt". Hejdå har vi inte riktigt lärt oss ännu då det är en redig tungtvistare men som tur väl är "bye-bye" slang för hejdå även på kinesiska! 
 
Så... byebye!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Renee

Publicerad 2017-03-12 11:43:25

Så mysigt! Bra att ni fick värma er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallå där! Vi är två 20-åriga tjejer från Karlshamn vid namn Linnéa och Loovis som den 1 Mars 2017 beger oss av österut för att upptäcka Kina, Nepal och Sri Lanka! Som bloggnamnet antyder så kommer vi att utforska massor av platser till fots, med planer på allt ifrån endagsturer till veckolånga vandringar. Här kan ni följa oss på vårt äventyr förbi risodlingar och teplantager, till minoritetskulturer och tempel, genom livliga städer och storslagen natur, och förhoppningsvis upp på en bergstopp eller två. Låt er inspireras!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela